Bøger / faglitteratur

Anders Kofoeds store bog om naturen : 250 fantastiske dyr og planter, du finder i den danske natur


Beskrivelse


Inddelt i haven, byen, skoven og søen og herunder i årtider, beskrives godt 200 dyr og 50 planter. Hver art behandles i 1-2 fotos, en række fakta samt små anekdoter. Desuden temaartikler, der går i dybden med emner som f.eks. dyr der lever på et juletræ eller dyrenes sexliv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 9. sep. 2019

Begejstret og anderledes guide til udvalgte dele af den danske naturs dyre- og planteliv og dets hemmelige verden. For alle der kan og vil begejstres over naturen.

Anders Kofoed er biolog, zoolog og naturvejleder. Han optræder ofte som dyreekspert på tv, og har tidligere udgivet et par bøger om naturen. Her kaster han sig ud i guide til mere almindelige dyr og planter, man kan møde i den danske natur. Bogen er inddelt i haven, byen, skoven og søen, der hver igen er opdelt i forår, sommer og vinter. Der beskrives godt 200 dyr og 50 planter i bogen, og hver er tildelt en sides opslag, hvor små anekdoter fylder det meste af teksten. Hver art vises med 1-2 fotos samt en række fakta. Hvert kapitel har også 1-2 temaartikler, der går i dybden med et emne som fx dyr der lever på et juletræ eller dyrenes sexliv.

En absolut fin, anderledes og skæv naturbog, der formidler sit stof forbilledligt. Kofoed skriver med en begejstring, der kan mærkes. Han synes naturen er fed, og vil gerne overbevise dig om det samme. Man bliver ikke ekspert på de inkluderede dyr og planter, men det er heller ikke meningen. Til gengæld kan man måske genkende nogle af dem med et smil på læben, næste gang man er ude.

Peter Wohllebens Brugsanvisning til skoven har en form der tilnærmelsesvist minder om, og hvor der er fokus på den gode historie.


litteratursiden.dk

d. 6. maj 2020

af

af

Pia Bechmann

d. 6. maj 2020

Flot guidebog med 250 dyr og planter fra Danmarks smukke natur. I haven, parken eller ved søen venter der enestående oplevelser for hele familien. Anders Kofoed er kendt fra Go' Morgen Danmark, hvor h...