Bøger / skønlitteratur / noveller

Andre verdener : danske noveller


Beskrivelse


Science fiction-noveller. Gennem 10 meget forskellige noveller tages læseren med på en rejse i science fiction-genren, hvor man møder fremmede væsner, mystiske maskiner, underlige samfund og dragende fortællinger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2012

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 5. sep. 2012

Andre verdener er obligatorisk læsning for science fiction fans, da kvaliteten er høj. Men samtidig er samlingen en god mulighed for at sprede den noget udskilte genre ud til et større publikum, da samlingen netop viser mange af de fine ingredienser, som science fiction genren består af. Derfor bør også mindre biblioteker have samlingen på hylderne.

10 noveller af 10 forskellige forfattere, som ikke normalt gør sig inden for science fiction-genren. Der er fem mandlige og fem kvindelige forfattere - bl.a. Stig Dalager, Jan Sonnergaard og Ulla Ryum - og længden på novellerne varierer fra 6 til 50 sider. Som læser skal man holde tungen lige i munden, da man kastes fra den ene verden til den anden - både i forhold til form og indhold. Men samtidig er det en fornøjelse at læse så forskellige noveller, som viser nogle af de ting som science fiction genren kan: ofte bruges genren til at kommentere på nutidens samfund, og samtidig åbnes der op for spændende tankeeksperimenter. Alle novellerne er tidligere blevet udgivet separat, men præsenteres nu samlet af Science Fiction Cirklen. Bogen indledes med et forord af Niels Dalgaard, der har redigeret samlingen, og afsluttes med en kort præsentation af de deltagende forfattere.

Af nyere dansk science fiction bør man opsøge Mount København og Legetøj, som ligeledes indeholder fremragende noveller.

En vigtig samling, som bør stå på de fleste folkebiblioteker, da den måske kan være med til at rykke læsernes holdning til science fiction.


litteratursiden.dk

d. 16. okt. 2012

af

af

Jette S. F. Holst

d. 16. okt. 2012

Sex med aliens og nedfrysning som middel til udødelighed er nogle af ingredienserne i en antologi af noveller skrevet af ti danske forfattere, der ikke normalt skriver science fiction. Jeg har i mange...


Proxima

Nr. 97 (2012)

af

af

Janus Andersen

Nr. 97 (2012)


Himmelskibet

Nr. 34 (2012)

af

af

Flemming R.P. Rasch

Nr. 34 (2012)