Bøger / skønlitteratur / roman

Andres liv


Beskrivelse


Christian og Anne Marie kommer fra vidt forskellige familier. Den ene fra et fattigt hjem i en lille jysk by, den anden fra en holden familie i Holte. Vi følger dem, deres familier og venner fra 1930'erne til nutiden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. aug. 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 13. aug. 2020

Christian og Anne Marie kommer fra vidt forskellige familier. Den ene fra et fattigt hjem i en lille jysk by, den anden fra en holden familie i Holte. Vi følger dem, deres familier og venner fra 1930'erne til nutiden. Til læsere af familieromaner.

Christian kan ikke komme hurtigt nok væk fra de tørre tæsk derhjemme, og han melder sig som soldat. Anne Marie vokser op med en mor, der bliver tiltagende psykisk syg, og en streng far. Hun når dog en sygeplejeuddannelse, inden hun må passe sin syge mor. Hun bliver gravid med barndomsvennen August, som har giftet sig med en anden, og får en illegal abort, der gør hende steril. Hun finder efterhånden et godt liv som underviser på en højskole. Christian er pigeglad, men ender med at gøre tre kvinder, sig selv og sine børn ulykkelige. Christian og Anne Marie er midaldrende, da de mødes for anden gang og får resten af deres liv sammen. Estrid Dyekjær debuterede i 2019 med romanen To liv om et umage par.

På 392 tætskrevne sider følger vi på skift de to hovedpersoner, deres vennekreds og deres familier i op- og nedture med kæresteri, dødsfald og selvmord. Sproget er enkelt, og de lidt endimensionelle hovedpersoner befinder sig i et miljø, som kun i begrænset omfang afspejler tiderne og samfundets udvikling.

Merete Pryds Helles Folkets skønhedVi kunne alt og Vi kunne alt er gode familieromaner, der følger en slægt fra 1930'erne til 1980'erneMerete Pryds Helles Folkets skønhed og er gode familieromaner, der følger en slægt fra 1930'erne til 1980'erne.


litteratursiden.dk

d. 5. okt. 2020

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 5. okt. 2020

Fængslende roman om to vidt forskellige familiers historier, der vikles ind i hinanden. Anne Marie bor i Holte sammen med sin far, mor og bror Thorvald i en familie, hvor der ikke er meget kærlighed....