Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ane går i skole


Beskrivelse


Ane har svært ved at komme op om morgenen, når hun skal i skole, men heldigvis sker der mange sjove ting der, og så venter hendes mor med en overraskelse...

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 1996

af

af

Elin Søborg

d. 21. juni 1996

I 5. bd. i den meget let-læste serie om 7-8 årige Anes dagligdag følger vi hende i skolen. Hun har svært ved at vågne op og komme i gang, og kommer selvfølgelig for sent og har glemt sin madpakke, men tingene ordner sig lige så stille og hyggeligt, og efter en spændende skoledag kommer hun hjem til moderen og den lovede overraskelse. Det er en spændende og rar hverdagshistorie skrevet i et niveau, så den kan selvlæses fra ca. 8 år. Det er en for en 8 årig meget genkendelig hverdag der beskrives, og for læseren vil der være meget identifikation både i Anes og familiens morgenrutiner, storebroderens drillerier, de små dramaer i skolen, hvor en klassekammerat bliver stukket af en bi og Ane hænger fast i mudderet ved vandhullet, hvor de er nede for at studere frøer. Susanna Hartmanns søde og lidt romantiske tuschtegninger er med til at skabe både miljø og stemning. Alt i alt en meget tiltalende letlæsningsbog, der utvivlsomt som de tidligere i serien vil fange sit publikum, nok især pigerne i begynderlæsningsfasen.


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 1996

af

af

Ingrid Jensen (skole)

d. 21. juni 1996

Femte bog i letlæsningsserien om Ane fortæller om en skoledag, der starter med vækkeuret! Det er svært at komme tidligt op en mørk, regnfuld morgen, skolevejen er en sur oplevelse, Ane kommer for sent - og har endog glemt sin madpakke. Jo, de små læsere i 2.-3.klasse vil nok genkende en sådan start på en dag, men forhåbentlig også fortsættelsen. For her er det sjovt at gå i skole, det kan man da se i de livfulde, sort/hvide illustrationer, der side for side med mange detaljer udvider teksten. Trods de små genvordigheder, der skildres, udstråler tekst og billede den tryghed og varme, der også er god at læse sig til. Fortællingen om Anes skoledag med klassen, lærerne, fagene rammer plet med at sætte fokus på madpakken, på skovturen, på de mudrede støvler, på overraskelsen, der venter derhjemme, og viser hermed en fin indlevelse i aldergruppens tanke- og oplevelsesverden. For eksempel er den lille detalje med, at mor kommer med madkassen, også central for læseren. Sproget er godt og varieret og bevæger sig hele tiden om hovedpersonen.