Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ane gør oprør


Beskrivelse


Ane skal være alene hjemme med storebror Bo. Bo vil bestemme det hele, og da Ane beder ham om at skrue ned for den høje musik, råber Bo, at hun skal skride. Nu har Ane fået nok. Bo skal have en lærestreg!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2016

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 30. aug. 2016

Anes storebror tror, at han er bossen og skal bestemme det hele. Det vil Ane ikke finde sig i. Selvlæsning for 8-9-årige.

Ane og storebror Bo skal være alene hjemme i tre dage, mens mor er på messe. Ane savner mor, for Bo bestemmer det hele og råber, at hun skal skride, da hun beder ham om at skrue ned for den høje musik. Ane bliver rigtig sur og beslutter sig for at tage Bo på ordet. Nu skal han have en lærestreg! Layoutet ligner de øvrige 33 bind, der er udkommet i serien om Ane. Teksten, der har lix 12, er kort - ofte kun med en sætning pr. linje, og der er farveillustrationer på alle sider.

Det er mere end 20 år siden, at den første bog i Ane-serien udkom, og endnu engang har Per Gammelgaard skrevet en god fortælling om et emne, som de fleste kender til. Denne gang handler det om søskende-skænderier. Konflikten mellem Ane og storebroren er fint beskrevet, men det virker urealistisk, at Anes far ikke stiller spørgsmål til datteren, der pludselig dukker op efter en længere cykeltur. Det kan også forvirre, at Anes forældre kaldes Lis og Knud i stedet for mor og far, men det betyder mindre, for alt i alt er det en god historie om en stærk pige. Bogen kan læses uafhængigt af de øvrige bind.

I Ane vild i varmen er Ane også alene hjemme med Bo. Denne gang er det Ane, der ikke vil høre efter, hvad Bo siger.