Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anemone - det store ønske


Beskrivelse


Det er strengt forbudt at gå ind i den øde slotsruin, som ligger lige uden for byen. Men de fire veninder er nysgerrige og vil gerne undersøge stedet nærmere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 12. maj 2015

2. bøger for alle piger mellem 8 og 10 år, som elsker at læse om nogen som dem selv. Anemone er 9 år, går i 3. klasse og hænger ud med sine veninder, men det kan også være svært at blive stor.

Anemone bor sammen med sin mor, far og lillebror. Hver anden uge bor hendes seje og smukke halvsøster Freya også sammen med familien. Anemone er veninde med Lærke, Maja og Sofie fra klassen. I "Det store ønske" går veninderne alene på café for første gang, men Anemone har glemt at spørge derhjemme. Da alle de andre piger skal have lavet huller i ørerne, må Anemone ikke for sine forældre og hun bliver bange for at være udenfor. I "Hemmeligheder og hvide løgne" kommer Anemone til at læse et hemmeligt brev i storesøsterens skuffe, og da der kommer en ny pige i klassen kæmper hun sammen med sine veninder for at blive venner med hende. Den danske forfatter står bag mange læse let bøger især for unge. Denne nye serie tager udgangspunkt i en normal, dansk hverdag og teksten suppleres med små blyantstegninger og vignetter.

Forfatteren har virkelig god føling med piger i den svære betweenager-alder. Historierne er levende fortalt og spændingskurven rammer helt rigtigt. De farvestrålende forsider med skinnende tekst falder i pigernes smag.

Pigebøger tager ofte udgangspunkt i et specifikt emne så som drilleri, heste o.a. Her er der tale om hverdagsfortællinger, som er fuldt ud på niveau med fortællestilen i fx Den store Karla bog.