Bøger / faglitteratur

Anerkendende ledelse : skab mod, engagement og bedre resultater


Beskrivelse


Inspiration og konkrete forslag til implementering af anerkendende ledelse i forhold til f.eks, forretningsudvikling, strategiarbejde, medarbejderudviklingssamtaler og konflikthåndtering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen er henvendt til de ledere på alle niveauer, der ønsker at finde nye måder at motivere og inspirere deres medarbejdere. Appreciative inquiry handler ikke om skulderklap i form af ekstra løn eller ros, men er meget bredere og dybere funderet.

Bogens forfattere er hhv. erhvervspsykolog og seniorrådgiver i Center for Ledelse og har således et godt fundament at skrive ud fra. Bogen udkommer i Erhvervspsykologi serie, som omhandler ledelsesaspekter med psykologisk perspektiv. Anderkendende ledelse handler om at kunne få øje på det bedste i andre parret med oprigtig nysgerrighed. Det handler om forandringer med udgangspunkt i at fremme det positive, hvor det i et mere traditionelt ledelsessyn handler om at fjerne sig fra det negative. Bogen bygger op omkring 5 forskellige ledelsesmæssige indsatsniveauer og inddrager eksempler på anerkendende ledelse. Det er en forholdsvis nemt tilgængelig bog, som enhver leder vil kunne læse med udbytte.

If. bogen selv er den første danskbaserede bogudgivelse om appreciative inquiry, men Slip anerkendelsen løs, 2001 er også et godt bud.

En inspirerende og lettilgængelig fremstilling af begrebet appreciative inquiry eller på dansk anerkendende ledelse, som tager udgangspunkt i, at enhver medarbejder har noget godt at bibringe virksomheden, og at lederen ved sin attitude kan få det bedste frem i medarbejderne til gavn for virksomheden og samarbejdet.