Bøger / faglitteratur / biografier

Angela Merkel : kansleren og hendes verden


Beskrivelse


Biografi om Angela Merkel (f. 1954), baseret på samtaler og møder med hende selv og flere af hendes vigtigste rådgivere samt diverse offentlige dokumenter. Hendes opvækst i DDR og politiske liv efter Murens fald med særligt fokus på udenrigspolitiske forhold skildres. Samt indblik i tyske politiske forhold og finanskrisens udfordringer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 20. okt. 2014

En biografi om den tyske kansler, hendes baggrund og politiske virksomhed. For læsere med interesse for Tyskland og de politiske forhold der.

Forfatteren er udenrigsredaktør ved Süddeutsche Zeitung og har haft tæt kontakt til Merkel. Bogen er baseret på samtaler og møder med Merkel og flere af hendes vigtigste rådgivere samt diverse offentlige dokumenter. Han skildrer hendes opvækst i DDR og politiske liv efter Murens fald med særligt fokus på udenrigspolitiske forhold. Mange af de udfordringer Merkel har haft beskrives, og dermed giver bogen et indblik i tyske politiske forhold, og de udfordringer finanskrisen på flere fronter har givet kansleren.

En saglig, grundig og lidt tør velskrevet politisk biografi, som uden af komme helt tæt på personen Merkel og den mystik hun også er omgivet af, giver et godt indblik i hendes politiske verden, de betingelser hun arbejder under, og de mål og ambitioner hun har. Forfatteren er i flere sammenhænge bag facaden, og samlet formidler bogen et dækkende billede af politikeren Merkel.

Der foreligger ikke andre politiske biografier om Merkel på dansk. Peter Nedergaard giver i Tyskland et politisk og økonomisk overblik over .


litteratursiden.dk

d. 3. nov. 2014

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 3. nov. 2014

Kompetent politisk biografi, der beskriver den østtyske præstedatters kometagtige karriere, som førte til hendes betydningsfulde position som tysk kansler gennem snart ni år. Forfatteren er en estimer...


Berlingske tidende

d. 20. dec. 2014

af

af

Lykke Friis

d. 20. dec. 2014


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 31. okt. 2014