Bøger / faglitteratur

Angst


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Kjær Schou

2008

En introduktion til en udbredt lidelse, velegnet for både de angstramte selv og deres pårørende.

De to forfattere er begge eksperter på området. Gerlach er overlæge i psykiatri og Hougaard er professor i klinisk psykologi. Sagligt og anskueligt beskrives de forskellige typer af angst, deres diagnosticering, biologiske og psykologiske årsager til angst, selvhjælpsmuligheder, psykoterapeutisk og medicinsk behandling, de pårørendes rolle og ikke mindst, hvor i behandlingssystemet der kan hentes hjælp. Selv om angst er en kompliceret lidelse og ubehandlet kan være invaliderende, fremgår det, at den rette behandling kan hjælpe, ligesom den angstramte selv har mulighed for at forebygge og minimere sin angst.

Ny forskning overflødiggør den gamle udgave fra 1997 Kognitiv behandling af angst og panik af Esben Hougaard. Samme forfatters Kognitiv behandling af panikangst og socialfobi fra 2006 er mere omfattende og også henvendt til behandlere.

En overskuelig, saglig introduktion til angstlidelser holdt i et alment tilgængeligt sprog, som gør den velegnet for de angstramte selv og deres nærmeste.


Jyllands-posten

d. 8. apr. 1999

af

af

Helle Bjørn

d. 8. apr. 1999


ViPU viden

Årg. 10, nr. 1 (2008)

af

af

Mette Egelund Olsen

Årg. 10, nr. 1 (2008)