Bøger / faglitteratur / filosofiske skrifter

Angst


Beskrivelse


Gennemredigeret og bearbejdet til nudansk af et af Søren Kierkegaards klassiske skrifter, om en psykologisk analyse af det dogmatiske problem om arvesynden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 29. maj 2015

Moderniseret udgave af et af den verdenskendte danske filosofs absolutte hovedværker bearbejdet for nybegyndere og fortsættere.

Kierkegaard optræder under pseudonymet Vigilius Haufniensis: En spekulerende lægmand som filosoferer over angstens årsager, dens fremtrædelsesformer og hvordan den kan være drivkraft for menneskets udvikling. Angst ses som et kristeligt-filosofisk fænomen, ikke et psykologisk. Dvs. noget som bl.a. stammer fra arvesynden, uskyld og syndefaldet. Udgiveren, der er magister i filosofi, har indføjet korte leksikonagtige forklaringer med tilhørende illustrationer især om de talrige personer, som teksten henviser til.

Værket er uomgængeligt for Kierkegaard-læsere. Trods det stærkt kristne oplæg har det i nyere tid inspireret tænkere som fx Sartre og har aktualitet for nutidens mere verdsligt indstillede læsere. Omskrivningen til moderne dansk med tilhørende forklaringer, gør det lettere for de, som har svært ved at komme i gang med Kierkegaards kringlede og omstændige tankegang.

Udgiveren har udgivet mere end en halv snes lignende Kierkegaard-værker, senest Filosofiske smulerBegrebet Angest. Værket findes i en udgave fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, seneste udgave fra 2004 Begrebet Angest (Ved Lars Petersen), som er mere tro mod originalenUdgiveren har udgivet mere end en halv snes lignende Kierkegaard-værker, senest Filosofiske smuler. Værket findes i en udgave fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, seneste udgave fra 2004 (Ved Lars Petersen), som er mere tro mod originalen.