Bøger / faglitteratur

Angstbogen : angstens symptomer, årsager og behandling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2009

af

af

Mette Fersum

d. 27. feb. 2009

Angstbogen handler om angst, og er udgivet af Psykiatrifondens forlag.

350.000 mennesker lider årligt af sygelig angst, og det kan lamme handlinger, følelser og tanker. Angstbogen er en oplagt bog for pårørende, mennesker med angst, sundhedspersonale m.fl. Den er skrevet af en tværfaglig gruppe af eksperter, bl.a. Jes Gerlach, som er en kendt dansk psykiater. Bogen indeholder den nyeste viden om angst. Den beskriver de forskellige former for angst, både den normale og den sygelige angst hos både børn og vokse. Den kommer ind omkring eksamensangst, OCD, panikangst, stress osv. Samtidig har den meget grundige beskrivelser af symptomer, og hvad man gør både som pårørende og angstramt. Desuden har bogen mange "smukke" farverige illustrationer, der belyser angstens mange ansigter. Man bliver måske ikke ligefrem glad af at læse denne bog, men helt sikkert rigtig godt oplyst om et emne, som mange mennesker har tæt inde på livet.

Der er ingen titler der rammer samme bredde og dybde. Af nye titler er En helt almindelig historie : når angsten tager magten, 2009.

En bog der er et must, ihvert fald på større biblioteker. Den er fyldig, grundig, indlevende, og er god informativ læsning for den der har angst, for pårørende og andre der har det inde på livet. Samtidig er den skrevet på et seriøst og anerkendt forlag, der har udgivet mange titler indenfor det psykiatriske område. Jeg kan kun på det varmeste anbefale bogen til dem, der har interesse for området.