Bøger / skønlitteratur / roman

Angus McFinneys fatale forstyrrelser


Beskrivelse


Døren til fotografen Angus McFinneys butik og atelier i København har ofte skiltet "kommer straks" i døren. Så er han ovenpå sammen med en af de mange kvinder af alle slags, der gennem årene er blevet draget af ham - og han af dem. En dragende historie om menneskelighed, eventyr og tiltrækningskraft.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 29. mar. 2011

Alle læsere til gode, danske romaner vil kunne nyde sproget samt det tiltrækkende og det tragikomiske i historien.

Fotografen Angus McFinney er resultat af en kort forbindelse mellem sin danske mor og en skotte. Han lever på alle måder livet i København, hvor han ud fra principperne både laissez faire og bon vivant har gang i flere samtidige forhold til kvinder af meget forskellige slags. Han drager dem og lader sig drage ind i tilfredsstillelse af deres behov og eventyrlyst. Når han har skiltet "Kommer straks" sat i butiksdøren, er der også symbolik i luften. Vi følger meget diskret og flot beskrevet - uden antydning af pornografiske elementer eller "explicit language" - eskapaderne set fra hans, kvindernes og fra nogle interessante venners synsvinkler. Det giver nogle gode og hele personskildringer med mange aspekter og menneskelighed beskrevet med komik tilsat tragedie. Tilfældige forstyrrelser og situationer får alle forholdene til at ramle sammen i en symbolsk slutning, der involverer Kulturarvsstyrelsen og et potent bygningsværk med høj rejsning. Mere skal ikke afsløres her.

Af forfatterens egne bøger minder den mest om Småfisk og guldmakreller, men en krydsning mellem Nick Hornby, Erlend Loe og Karin Brunk Holmqvist kommer tættere på en dækkende karakteristik og beskrivelse af målgrupperne.

Velskrevet roman om levemanden og fotografen Angus McFinney der har det med kvinder - og dem med ham. Et helt specielt plot, gode personskildringer og dertil med filmisk potentiale.


litteratursiden.dk

d. 8. maj 2011

af

af

Pernille Lisborg

d. 8. maj 2011

De falder på stribe – kvinderne i denne roman - for den uimodståelige skotte i den humoristiske utroskabsroman . Manden med det vidunderlige navn Angus McFinney er en kompakt skotte med brune, dybtl...


Politiken

d. 23. juli 2011

af

af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 23. juli 2011


Berlingske tidende

d. 6. maj 2011

af

af

Else Cornelius

d. 6. maj 2011


Jyllands-posten

d. 29. apr. 2011

af

af

Johnny Harboe

d. 29. apr. 2011


Weekendavisen

d. 29. apr. 2011

af

af

Klaus Rothstein

d. 29. apr. 2011