Bøger / faglitteratur

Anklagen mod sukker : en afdækning af sukkerets sande natur og industriens søde løgne


Beskrivelse


På baggrund af forskning afdækkes sukkerets historie, og hvorledes fejlinformation og manglende dokumentation kan være medvirkende årsager til at sukkerets skadelige virkinger bliver negligeret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. feb. 2018

af

af

Hamide Kara

d. 21. feb. 2018

En bog om sukker og sukkerindustriens søde løgne. For lånere som ønsker viden om sukkerets historie og ødelæggende effekt på helbredet.

Gary Taubes, amerikansk videnskabsjournalist og forfatter, skriver om sukker som årsag til den eksplosive stigning i overvægt og diabetes over hele kloden hos såvel voksne som børn. "Målet med denne bog er at lægge argumenterne mod sukker frem og samtidig rette op på nogle af de fejlopfattelser og forudfattede meninger, der har mudret debatten i de hundreder af år, den har fundet sted samt bibringe det perspektiv og den kontekst, der er nødvendig for at kunne træffe fornuftige beslutninger vedrørende sukker - som enkeltperson og som samfund." Taubes' bog udformer et anklageskrift mod det sundhedsskadelige sukker da forfatteren mener, at både involverede forskere og finansierede sundhedsorganisationer bevidst har ignoreret dokumentation der pegede på sukker som årsag til udvikling af forskellige livstruende sygdomme.

En medrivende, velskrevet og nødvendig bog, som på bagrund af dybtgående forskning kortlægger sukkerets historie og biologi. Taubes byder på evidens for, at sukker er årsag til epidemisk udvikling af sygdomme og slår derfor slag for, at han entydigt er imod sukker i den daglige kost. Bogen er et godt bidrag til debatten om sukker og sundhed, både offentligt og i forskerkredse.

Af andre titler som også beskriver sukkerets indflydelse findes fx: Sandheden om sukkerEt sødere blod og Et sødere blodAf andre titler som også beskriver sukkerets indflydelse findes fx: Sandheden om sukker og .