Bøger / faglitteratur / biografier

Anklageren : en sag for Stürup


Beskrivelse


Portræt af den offentlige anklager Anne Birgitte Stürup (f. 1946), som har mere end 40 års erfaring inden for drabs-, voldtægts- og børnemisbrugssager.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2010

af

af

Kent Skov

d. 10. maj 2010

Bogen er god læsning for interesserede i konkrete kriminal- og retssager, dansk retspraksis i almindelighed og for dem, der kan lide skildringer af markante personligheder.

Det er sjældent, at der udkommer bøger om jurister fra anklagersiden af det danske retssystem. Men bogen her beskriver en af de mest markante og erfarne af slagsen herhjemme, Anne Birgitte Stürup. Hun har specialiseret sig i tunge sager som drab, voldtægter og misbrug af børn og har 40 års virke bag sig. Hendes tilgang er nøgtern, men også båret af naturlig indignation over for de forbrydelser og de sigtede, hun procederer imod. Bogen gennemgår en række opsigtsvækkende sager og den metode Stürup anvender, når hun afhører vidner, diskuterer med forsvarsadvokaterne og kommunikerer over for dommere og nævninge. Stürup har bl.a. været anklager i sagerne om drabene på det 16-årige avisbud på Amager, på den italienske turist på Nørrebro og manden, der holdt et kvinde fanget i et skur i Sydhavnen. Bogen giver et bredt indblik i hendes sager; fra den første nævningesag i Slagelse til de senere højtprofilerede, men giver også plads til at beskrive kvinden bag anklageren - fra den borgerlige opvækst frem til jobbet som retskaffen jurist.

Om markante retsadvokater findes også bøger om fx Merethe Stagetorn og Stephan Hurwitz.

Interessant og let tilgængelig bog om den markante og erfarne anklager Stürup. Bogen gennemgår de dramatiske og i offentligheden kendte sager og giver et portræt af mennesket bag anklageren.Informationer og udgaver