Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Anna Ancher på pindene : malerisk strik


Beskrivelse


Strikkebog inspireret af Anna Anchers malerier. 12 strikkeopskrifter på bl.a. tørklæder, sjaler, bluser og puder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2020

af

af

Kirstine Hagen Thomasen

d. 16. jan. 2020

Inspiration til strikkefolket med et kunstnerisk strejf.

Inspirationsbog til strikkere med opskrifter på (dame)sweatre, en poncho, en hue, sjaler, et par puder med mere, alle strikket op i Isager-garn. Bogens modeller er inspireret af Anna Anchers kendte interiør-malerier fra Skagen, der også er gengivet i bogen. Bogen har et fyldigt forord af kunst- og litteraturforsker Lilian Munk Rösing.

En fin og gennemarbejdet strikkebog med et flot udstyr. Opskrifterne er måske ikke for absolutte begyndere, men er meget pædagogisk og overskueligt sat op, så strikkere med en smule rutine kan sagtens være med. Sammenhængen mellem kunstværker og strikketøj anes i farvesætningen, men nok mest hvis man kender den. Det kunsthistoriske forord er dog interessant og oplysende læsning, og modellerne er fine og vil falde i strikkefolkets smag.

Det er oplagt at sammenligne med Ditte Larsens forrige strikkebog med kunstnerisk inspiration, Hammershøi på pindeneMulm og mørkeRub og stub. Stilen kan desuden sammenlignes med fx Annette Danielsens inspirationshæfter ( Mulm og mørke, Rub og stub ) men denne bog er lækrere i sit udstyrDet er oplagt at sammenligne med Ditte Larsens forrige strikkebog med kunstnerisk inspiration, Hammershøi på pindene. Stilen kan desuden sammenlignes med fx Annette Danielsens inspirationshæfter ( , Rub og stub ) men denne bog er lækrere i sit udstyrDet er oplagt at sammenligne med Ditte Larsens forrige strikkebog med kunstnerisk inspiration, Hammershøi på pindene. Stilen kan desuden sammenlignes med fx Annette Danielsens inspirationshæfter ( Mulm og mørke, ) men denne bog er lækrere i sit udstyr.


Haandarbejdets Fremme

Årg. 25, nr. 2 (2020)

af

Årg. 25, nr. 2 (2020)