Bøger / skønlitteratur til børn

Anna på bondegården


Beskrivelse


Billedbog. Anna og hendes ven Villads besøger en bondegård og oplever mange spændende ting. De ser høns, kaniner og grise, får en ridetur på hesten og en køretur i traktoren.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2012

af

af

Pia Petersen

d. 16. nov. 2012

Ny bog i Anna-serien for både drenge og piger fra 2 til 5 år.

Både serien og forfatter er velkendt i bibliotekerne. I denne er Anna på tur til en bondegård med sin ven Villads. De besøger bondemanden Kasper og oplever mange ting. De kører med på traktoren, de hilser på hunden, de ser på kattene der slikker sol, de samler æg mens de fodrer hønsene, de aer kaninerne, de ser Kasper malke en ko og smager på mælken, de ser på de mudrede grise, de ser Kasper muge ud hos hestene og får en ridetur på en af hestene. Til sidst kommer Annas mor og henter dem efter en lang dag. Sproget er fint og passer til målgruppens niveau. På bogen står der, at bogen anbefales til småbørn fra 32 måneder. Illustrationerne er i Amants velkendte naive stil i klare farver. Siderne er i kraftigt papir, der gør at bogen kan klare mange gennemlæsninger.

I udseende og format ligner denne de andre bøger i Anna-serien. Dette er såvidt jeg kan tælle bog nr. 22 i serien. Der findes mange billedbøger om bondegården for målgruppen. Senest er kommet Find og lær på bondegården af Dawn Sirett og Besøg Jens Hansens bondegård af Charles Reasoner.

Sød bog om et bondegårdsbesøg, der umiddelbart kan bruges til hyggelæsning, men som også kan bruges til institutionernes emnearbejde om bondegården og hvor maden kommer fra.Informationer og udgaver