Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Anne Frank


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2018

af

af

Janne Møller Nielsen

d. 28. maj 2018

Alle bør kende historien om den jødiske pige Anne Frank og hendes verdenskendte dagbog, som hun skrev i skjul for nazisterne. Grib fagbogen her og få en god indføring i en trist, men vigtig historie. Fra 9 år.

Der indledes med et kort historisk rids af jødedommen og forfølgelserne af det jødiske folk. Herefter fortælles om Hitlers jødehad og indførelsen af jødelovene op gennem 1930'ernes Tyskland, det får Anne Frank og hendes jødiske familie til at flytte til Holland. Da Holland besættes i 1940, går familien Frank under jorden, hvor Anne fører dagbog, indtil familien arresteres og føres i kz-lejr. Afsluttes med et afsnit om holocaust og udbredelsen af dagbogen. Bogen er i serien "De små fagbøger".

En god første introduktion til personen Anne Frank og jødeforfølgelserne under 2.verdenskrig. På fin vis kobler bogen nemlig den lille historie med den store, idet Anne Franks personlige historie sættes i relation til større historiske begivenheder som antisemitisme og holocaust. Bogen er både spændende og oplysende og vil - udover interesselæsning - også kunne anvendes i forbindelse med emnearbejde/opgaveskrivning og som baggrundsviden for dem, der ønsker at læse dagbogen.

Der er skrevet meget om Anne Frank; ligesom hendes dagbog er udkommet i utallige udgaver, fx Anne Franks dagbogAnne Franks verden (Ved Tove Dueholm Nielsen). Bøgerne er dog typisk for ældre børn og voksne, som fx Anne Franks verden. Bogen her udmærker sig ved at kunne læses af børn helt ned i 3-4. klasseDer er skrevet meget om Anne Frank; ligesom hendes dagbog er udkommet i utallige udgaver, fx Anne Franks dagbog (Ved Tove Dueholm Nielsen). Bøgerne er dog typisk for ældre børn og voksne, som fx . Bogen her udmærker sig ved at kunne læses af børn helt ned i 3-4. klasse.