Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Anne Frank


Beskrivelse


Anne Frank måtte flygte under 2. verdenskrig. I to år gemte hun sig med sin familie. Imens skrev hun dagbog. I dag er dagbogen berømt over hele verden. Her får du historien om Anne Franks liv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2020

af

af

Karsten Boll

d. 24. feb. 2020

Anne Frank måtte flygte under 2. verdenskrig. I to år gemte hun sig med sin familie. Imens skrev hun dagbog. I dag er dagbogen berømt over hele verden. Her får du historien om Anne Franks liv. For 8-10-årige.

I serien "Fakta-Maxi" kommer her en bearbejdet udgave af historien om Anne Franks liv. Bogen starter med flugten fra Frankfurt i Tyskland til Holland. Dernæst en beskrivelse af, hvem og hvordan Anne Frank var. Så kommer beskrivelsen af jødeforfølgelsen i Holland, og hvordan familien måtte gemme sig i baghuset. Afsløringen af deres skjulested, deportationen til Auschwitz og deres videre skæbne er næste del, inden der som afslutning fortælles om, hvordan Anne Franks dagbog kom ud, og de personer, der hjalp dem. Forrest er der indholdsfortegnelse, og bagest er der stikordsregister og enkelte andre henvisninger til litteratur. Tekstens sværhedsgrad er lix 19.

Teksten er suppleret med fotos af steder og personer, der er relevante for teksten og udvider forståelsen. Det er en fin begynderbog om Anne Frank, som kan inspirere til videre læsning.

Anne FrankAnne Frank er et fint alternativ til denne bog er et fint alternativ til denne bog .


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 4 (2020)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 73, nr. 4 (2020)