Bøger / faglitteratur / biografier

Anne, Sanne og Lis : historien om en dansk musikrevolution


Beskrivelse


En fortælling om trioen Anne Linnet (f. 1953), Sanne Salomonsen (f. 1955) og Lis Sørensen (f. 1955) som blev pionerer for generationer af kvinder og samtidig revolutionerede dansk pop og rock, som udviklede sig fra nichemusik til populærkulturelt forsidestof.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Louise Urban Andersen

d. 10. apr. 2019

Biografi om de tre kvindelige mastodonter i dansk rock: Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk pop/rock-historie.

Jan Eriksen har skrevet denne bog uden medvirken af hovedpersonerne selv. Oplysningerne er baseret på artikler, som forfatteren gennem årene har skrevet om de tre musikere eller mennesker omkring dem. Bogen tager læseren med til de første møder mellem musikerne, deres fælles projekt, Anne Linnet Band, og deres solokarrierer. Der bliver også plads til historien om Shit og Chanel, hvor bl.a. Lis Sørensen og Anne Linnet satte kvindebevægelsen på det musikalske landkort og 80'ernes populære band, Sneakers. Der er plads til at beskrive både op- og nedture, og perioder i dansk musik, der bevægede sig væk fra den melodi, som de tre kvinder havde gjort til deres levevej. Bogen viser, hvordan TV-konceptet "Toppen af Poppen" blev den sikre vej til et comeback for de tre kvinder. Bogen rundes af med diskografi og kilder.

De tre rockmusikere er særdeles aktuelle med DR-dokumentar og turné rundt i Danmark. Desværre kommer forfatteren aldrig helt tæt på de tre hovedpersoner, men bogen giver dog et godt overblik over kvindernes musikalske karrierer.

Der er skrevet biografier om Sanne Salomonsen og Anne Linnet, fx The bookHvor kommer drømmene fra? og Hvor kommer drømmene fra?Der er skrevet biografier om Sanne Salomonsen og Anne Linnet, fx The book og .


litteratursiden.dk

d. 3. juli 2019

af

af

Rikke Bødker

d. 3. juli 2019

Tre musikalske kvinders musikhistorie fra slutningen af 70’erne til i dag er en fin tur ned ad Memory Lane. Jan Eriksen har skrevet en biografi om Anne, Sanne og Lis, som tager udgangspunkt i deres fø...


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2019

af

af

Anders Houmøller Thomsen

d. 26. apr. 2019


Berlingske tidende

d. 27. apr. 2019

af

af

Nanna Balslev

d. 27. apr. 2019


Weekendavisen

d. 26. apr. 2019

af

af

René Gummer

d. 26. apr. 2019