Bøger / faglitteratur / kogebøger

AnneMad med mere : små retter fra hele verden


Beskrivelse


Inspiration til små retter, som forfatteren har hentet fra det nordiske, italienske, franske, spanske, arabiske, indiske, asiatiske og latinamerikanske køkken samt New Yorker-køkkenet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. aug. 2011

af

af

Birgit Sloth

d. 3. aug. 2011

Kogebog med opskrifter på små retter inspireret af forskellige internationale køkkener, der oprindelig stammer fra "Annemad" - en række madprogrammer, der blev vist på DR2 2008-2010. Mange vil blive tiltrukket af de flotte fotografier af farvestrålende retter og stemningsbilleder af tv-værten i forskelle etniske miljøer og blive inspireret til at prøve lidt nyt. Hovedparten af opskrifterne er gentagelse fra kogebogen AnneMad, der udkom i 2008.

Anne Hjernøe er journalist, autodidakt kok og har lavet en del kogebøger. Opskrifterne stammer fra rejser rundt i verden og er samlet i afsnit om det nordiske, italienske, franske, spanske, arabiske, indiske, asiatiske og latinamerikanske køkken, samt som noget nyt i forhold til AnneMad New Yorker-køkkenet. Fra hvert køkken er der opskrifter på drikke, salater, kød/fisk og nogle gange brød/sødt. Opskrifterne er enkle, men kræver nogen øvelse, da der ofte bruges "en slat". Smagsmæssigt lever opskrifterne ikke helt op til forventningerne, idet én ingrediens ofte er for dominerende.

I sammenligning med AnneMad er dette et flottere layout, selv om de fleste fotografier er genbrug. Hele afsnit som "det franske køkken" er uændret. Ud over det nye afsnit om New York hører de fleste nye opskrifter til det spanske køkken. I den nye bog mangler afsnittet om at sammensætte retterne.

En inspirerende kogebog, der er en ny udgave af den tidligere AnneMad tilføjet nye opskrifter.