Bøger / faglitteratur / kogebøger

Annes julekalender : 24 dage fyldt med lækker mad!


Beskrivelse


24 julede opskrifter fra forfatterens eget køkken, som er blevet taget frem, fornyet og forfinet fra år til år. Desuden tips og idéer til, hvordan man kan bruge mange af julens gode råvarer og krydderier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 30. sep. 2011

En lille kulinarisk julekalender, som både kan give ideer til decemberhygge, den voksne pakkekalender, besøgsgaver - eller være en gave i sig selv.

Anne Hjernøe har selvfølgelig lavet en mad-julekalender! En lille hyggelig bog med opskrifter på 24 forskellige ting til at forsøde december med, fine ting, som enten kan nydes i familiens skød eller - som mange af tingene også egner sig til - bruges til december/julegaver. Der er lidt af hvert i Hjernøes bog, et par enkelte frokostretter, æbleskiver og rødkålen d. 24., men ellers er hovedvægten på marmelader, hjemmelavet marcipan, nougat, kager, lækkert knækbrød, julekryddersalt, julesennep o.l., selvfølgelig med Hjernøes særlige aftryk. Hver dag har to opslag, for d. 15. december: "syltede rødbeder med peberrod og hvidløg", og på næste opslag beskrives en af ingredienserne mere indgående, her peberrod med tips om anvendelse mm. Den 24. vil man derfor være meget klogere på bl.a. nelliker, citroner, laurbær, garam masala, kanel og birkes. Layoutet er ikke "overjulet" men dæmpet i grålige nuancer med lidt hvide hjerter og snefnug.

Første af sin slags og en sød idé - de fleste opskrifter eller noget, der ligger tæt på, kan findes i andre jule- og kogebøger.

Fin lille kalenderbog for voksne med ideer til hyggelige små kulinariske indslag i december måned. Flere af "dagene" er gode julegaveideer, og bogen er god som en julekalendergave i sig selv.