Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Annika


Beskrivelse


Under et besøg i Cheops-pyramiden kommer Annika ud for faretruende oplevelser. Hvem er de mennesker, der udgiver sig for hendes plejeforældre, og er der virkelig andre børn, der har oplevet det samme som hun?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2008

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 1. dec. 2008

Første bog i en ny lovende serie, De 7 nøgler til fritidslæsning for alle fra 10 år (4. klasse), der elsker et gys. Serien vil også være interessant for de børn, der gerne vil læse om ægyptiske pyramider.

Annika besøger Cheopspyramiden i Ægypten på en turisttur sammen med sine stedforældre. Stedmoren lokker Annika til at udforske et hemmeligt rum, hvor hun bliver lukket inde sammen med mumier og faraos ypperstepræst. Det udvikler sig faretruende, men det lykkes Annika at undslippe. Historien rulles efterhånden op, da Annika afleveres i et mystisk hus, hvor der i forvejen er 6 forældreløse børn. De har alle oplevet noget lignende i pyramiden, og der lægges op til, at seriens bøger flettes ind i hinanden. Bogen slutter, da et af de andre børn skal til at fortælle sin historie. Hvert kapitel indledes med en cirkulær illustration på et sværdskæfte, der giver en fin forforståelse for, hvad der vil ske. Sproget flyder let og elegant. Bogen er gennemillustreret med fantastisk flotte farve- og stregtegninger. Bogen slutter med en meget kort faktatekst om pyramiderne.

Gysergenren er meget populær blandt de 10-årige, som også læser fx Let gys.

Bogen lægger op til et vaskeægte krimimysterium, hvor syv børns oplevelser bliver flettet ind i hinanden. Målgruppen på mellemtrinnet vil have svært ved at vente på de næste bøger i serien. Den meget indbydende for- og bagside vil sælge bogen godt.