Bøger / faglitteratur til børn

Ansgar og de vilde vikinger : historien om en meget modig munk


Beskrivelse


Om munken Ansgars (801-865) opvækst, liv og om hvordan han var med til at gøre vikingerne i Norden kristne. Med fakta afsnit om vikingetidens betydning og om det daglige liv, leg og arbejde i vikingetiden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. jan. 2017

af

af

Jesper Holtoug

d. 25. jan. 2017

Her kan du læse historien om en meget modig munk, som var med til at få vikingerne i Norden til at skifte religion. Du kan også læse om, hvordan mennesker levede, og hvad de troede på i vikingetiden. Især for jer på 9-12 år.

Bogen starter med forskellige tidslinjer. Herefter beskrives Ansgars opvækst, hans liv og hans betydning, afvekslende med afsnit om både vikingetidens betydning og historien om menneskenes daglige liv, leg og arbejde. Bogen er fuld af billeder - tegninger, kort, fotos og tegneserie-striber. Sidst i bogen findes besøgs-tips om vikingetiden.

Denne tysk producerede fagbog er grundig og velskrevet, men ikke særlig overskuelig i sin opbygning. Eksempelvis er der ikke en indholdsfortegnelse. Til gengæld er bogen velskrevet, varieret og fuld af god viden og gode historier. De mange, farvestrålende tegninger er ganske specielle i deres udtryk og vil sikkert dele vandene. Jeg er begejstret for deres usædvanlige karakter, deres humor og en "anderledeshed", som sætter kød og blod på historien.

Der findes meget faglitteratur om livet i vikingetiden og den tidlige middelalder, men ikke særlig meget, som fortæller historien om Ansgar. Dog kan nævnes ét af afsnittene i Danmarkshistorier for børnAnsgar på mission blandt vikinger og den mere grundige, men også lidt sværere Ansgar på mission blandt vikingerDer findes meget faglitteratur om livet i vikingetiden og den tidlige middelalder, men ikke særlig meget, som fortæller historien om Ansgar. Dog kan nævnes ét af afsnittene i Danmarkshistorier for børn og den mere grundige, men også lidt sværere .


Religionslæreren

Årg. 114, nr. 5 (2018) = Årg. 114, nr. 629 (2018)

af

af

Heidi Visbech Madsen

Årg. 114, nr. 5 (2018) = Årg. 114, nr. 629 (2018)