Bøger / skønlitteratur / roman

Ansigtet i spejlet


Beskrivelse


Krimi. Journalisten Sabrina Fanø er netop flyttet ind i sit nye hus i Virum i Nordsjælland, da nabolaget hærges af brutale hjemmerøverier. Sabrina begynder at researche på sagen og dét får fatale følger for hende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2010

af

af

Conni Boll Christensen

d. 18. maj 2010

Femi-krimi, hvor vi for anden gang møder journalisten Sabrina Fanø, der arbejder med kriminalstof på en lokalradio i København. For krimilæsere.

Sabrina og katten Luna er lige flyttet ind i et nyt lækkert hus i det fredelige Virum i Nordsjælland. Hun er fraskilt med en udeboende datter og er kommet nogenlunde til hægterne igen efter den drabelige sag, der fortælles om i Når fanden banker på fra 2008. Men det er ikke fred, men derimod fare, der venter Sabrina. Nabolaget hærges af brutale hjemmerøverier. Godt stof til Sabrinas kriminalmagasin i radioen, så hun begynder at researche, hvilket resulterer i hærværk, dødstrusler og mord i hendes nærmeste omgangskreds. Sagen, aktuelle samfundsproblemer, familiære udfordringer, huset, haven og livet i almindelighed diskuteres ivrigt med veninden psykologen Margrete, som spiller en stor rolle i forrige krimi. Hun introducerer Sabrina for profileringseksperten Jennifer, der er hovedperson i forfatterens debutkrimi Hænges ej som druknes skal fra 2006. Historien er spændende, men dialogerne er stive og præget af skriftsprog.

Mange kvindelige journalister har skrevet om kvindelige journalistdetektiver. Fx Blædel, Egholm, Holm og Marklund, som dog alle mestrer håndværket noget bedre.

Endnu én i rækken af danske femi-krimier om en kvindelig journalist, der via sit arbejde bliver involveret i opklaringen af mord. Anskaffes som første del.