Bøger / faglitteratur / øvelser

Ansigtsgymnastik : sådan bevarer du smukke og naturlige ansigtstræk


Beskrivelse


Øvelsesprogram der støtter og styrker de ca. 50 muskler som holder ansigtet og de enkelte ansigstræk oppe og modvirker rynker. Forfatteren beskriver hvordan øvelserne skal udføres og illustrerer dem med fotografier og tegninger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 20. aug. 2010

Bogen kan bruges af alle, der gerne vil bevare en spændstig hud i ansigtet.

Pez har ingen særlig baggrund for at skrive bogen, kun en reel interesse i at holde ansigtsmusklerne veltrænede. Bogen starter med en beskrivelse af ansigtets muskler. De opdeles i 3 grupper: nederste tredjedel er underste kæbeparti, den midterste er overkæben samt næse- og kindpartiet. Øverste tredjedel er så øjen- og pandepartiet. Musklerne vises på tydelige tegninger, hvor den omtalte muskel er fremhævet. Øvelserne gennemgås muskel for muskel, fra hals til pande. Hver øvelse indeholder en beskrivelse af øvelsen og orientering om, hvad dens form er. Ved en del øvelser er der også et godt råd. Øvelsen ledsages af en anatomisk tegning, et helsidesfoto af øvelsen og plads til noter. Sidste del handler om huden, gode råd til selv-massage, råd til mænd og generelle råd. Bogen har en detaljeret indholdsfortegnelse. Sproget er ligetil og øvelserne lette at forstå.

I 2003 udkom cd'en Hold masken, der også indeholder akupressur, men ellers er fokus i bøger om ansigtet især på hudpleje og kosmetik.

Det er en udmærket bog om et overset emne. Og den kan få en del brugere.