Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Ansigtsmaling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2015

af

af

Helle Laursen

d. 29. sep. 2015

Kunne du tænke dig at blive til en tiger, en kanin eller måske pirat? Få hjælp til forvandlingen med bogen om ansigtsmaling. For og med 0-8-årige.

En grundig og overskuelig fagbog til at lave ansigtsmaling. Bogen starter med en introduktion til udstyr og farver, samt gode råd til teknikker inden man starter på sit første projekt. Bagerst i bogen er der et godt register, hvis man lige skal finde noget om næser eller øjenbryn. Bogens fotografier er i farve og hver maske fylder et opslag.

Det er en rigtig inspirerende og flot opsat bog. Forklaringerne er nemme og overskuelige. Øverst på hvert opslag er der fem stjerner til at indikere sværhedsgraden. Så ved ansigtsmaleren, hvad han/hun giver sig i kast med. Allerede på forsiden bliver man mødt af 15 børn, der har undergået fantastiske forvandlinger til blandt andet hekse, slanger og prinsesser. Bogens fotografier er lækre, og samtidig viser de fint de forskellige trin i processen. Ansigtsmaskerne kan både bruges som prikken over i'et til et fastelavnskostume eller som det lille ekstra ved en børnefødselsdag.

Der er mange bøger om ansigtsmaling. Et andet godt bud kunne være Charlotte Verrecas Sjove ansigter.