Bøger / skønlitteratur / roman

Anstalten : spændingsroman


Beskrivelse


På "Anstalten" udføres der modbydelige undersøgelser på bortførte børn, som alle har særlige evner. Drengen Luke beslutter sig for at flygte, men det viser sig nemmere sagt end gjort.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 4. sep. 2019

På en hemmelig anstalt holdes en masse specielle børn fanget. Der laves grusomme eksperimenter. Men så beslutter Luke sig for at flygte. For spændingslæsere - og mere specifikt til de mange Stephen King-fans.

Luke, der er 12 år gammel, er en meget intelligent knægt. En dag bliver han bortført, og da han vågner op, er han på "Anstalten". Sammen med en masse andre børn holdes han fanget i "Forhuset", hvor der udføres en masse eksperimenter. Når børnene er færdige i "Forhuset", sendes de til "Baghuset". Børnene ved ikke med sikkerhed, hvad der sker, når man sendes til "Baghuset", men det er ikke noget godt. Børnene har forskellige evner, telekinese eller telepati, og det er netop de evner, der forskes i. Luke beslutter sig for at flygte, men det viser sig nemmere sagt end gjort.

"Anstalten" er en ganske glimrende roman. Udover at være basalt underholdende, og flere steder decideret neglebidende spændende, så har King et fornemt greb om karaktererne, specielt børnene, der fremstår ægte og levende. Desuden har bogen et fint lag af samfundskritik, og de fantastiske/overnaturlige elementer er skruet ned på et minimum. Dybest set er det en stærk menneskelig fortælling om overgreb og håb. En roman der endnu engang viser, hvor dygtig en historiefortæller King er.

I forhold til idéerne om børn, der udsættes for eksperimenter, er det oplagt at læse Maze runner - labyrinten. En anden nyere og fremragende King-roman er VækkelseMaze runner - LabyrintenVækkelseI forhold til idéerne om børn, der udsættes for eksperimenter, er det oplagt at læse Maze runner - labyrinten. En anden nyere og fremragende King-roman er .


litteratursiden.dk

d. 24. sep. 2019

af

af

Pia Bechmann

d. 24. sep. 2019

Stephen King finder tilbage til rødderne i denne kuldegysende roman om børn med overnaturlige evner og frygtelige eksperimenter i et hemmeligt og topsikret institut. En pludselig indskydelse om at bla...


Jyllands-posten

d. 22. dec. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 22. dec. 2019


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2019

af

af

Merete Reinholdt

d. 4. okt. 2019