Bøger / faglitteratur / bibliografier

Antikkens 7 vidundere


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 28. mar. 2017

Videnskabelig gennemgang af antikkens 7 vidundere og deres samtid for interesserede i oldtidens historie.

Forfatterne er arkæologer, ægyptologer, historikere o. lign. Bogen indledes med en gennemgang af de syv underværkers kulturhistorie siden antikken og op til nutiden samt kilder til værkerne. Kun pyramiderne findes stadig. Resten er næsten forsvundet. På videnskabelig måde gennemgås hvert værk, konteksten som det blev opført i, mulige udseender, senere skæbne og såvel de bevisligt fejlagtige som de mere videnskabelige rekonstruktioner. Bogen er illustreret med tegninger og fotoer.

Det faglige niveau og grundighed er i top samtidig med at stoffet formidles på en let forståelig og fængende måde. Selv eftertidens mere eller mindre fantasifulde og ofte upålidelige kilder til underværkerne vurderes og eventuelt afvises, til tider med tør humor. En sidegevinst er således at læseren ud over værkernes samtid også får et indblik i eftertiden. Illustrationsmaterialet er i meget høj kvalitet.

Emnet er evig aktuelt. Den seneste bog på dansk er fra 2003 Verdens vidundere - og hvordan de blev bygget. I forhold til den er nærværende både mere opdateret og mere videnskabelig.


Politiken

d. 24. juni 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 24. juni 2017


Kristeligt dagblad

d. 8. juni 2017

af

af

Søren Hindsholm

d. 8. juni 2017


Logos

2017, nr. 3

af

af

Bodil Kruse (f. 1944)

2017, nr. 3