Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anton og Arnold - to frække drenge


Beskrivelse


Tvillingerne Anton og Arnold og deres ven er fulde af spillopper. Sammen har de en spændende sommer, hvor de lukker slagterens grise ud og prøver at afspore toget og meget mere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2010

af

af

Bo Knudsen

d. 3. nov. 2010

Dejlig historie til oplæsning for de ca. 5-10-årige. En sjov forside matcher bogen, der lægger sig i naturlig forlængelse af forfatterens andre elskede højtlæsningsbøger.

Historien er velkendt, fordi den findes som Dingo gul. Den nyillustrerede udgave her er beregnet til oplæsning. Den er en afskrift af en lydoptagelse fra 1974, hvor Kirkegaard selv læser op. Den navnløse hovedperson bliver ven med tvillingerne Anton og Arnold, der er fulde af spillopper. Sammen har de en spændende sommer, hvor de lukker slagterens grise ud og prøver at afspore toget og meget mere. Stoffet er hentet i barndomserindringer i 1940'erne. Det er en mindst lige så fin højtlæsningsbog, som forfatterens andre, men med mere fantastisk indhold. Rasmus Bregnhøi illustrerer eminent. De sjove, farvelagte tegninger ligner Kirkegaards egne men er samtidig 100% Bregnhøi.

Anton og Arnold flytter til byen, 1988 og Anton og Arnold i det vilde vesten, 1988, i serien Dingo blå er læseteknisk bearbejdede, ligesom Anton og Arnold, 2005, i serien Dingo gul, men handlingen er der ikke ændret i. En sjov historie, som forfatterens øvrige, men også en historie "fra gamle dage", som fx Morfars bog, 1996, af Jimmy Stahr.

Nu kommer Anton og Arnold til at stå på højtlæsningshylden side om side med Albert, Hodja og Frode - og alle de andre rødder. I en fin udgave med dejlige illustrationer. Vi kan kun være glade.


Berlingske tidende

d. 23. dec. 2010

af

af

Kari Sønsthagen

d. 23. dec. 2010


Information

d. 26. nov. 2010

af

af

Line Beck Rasmussen

d. 26. nov. 2010