Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anton og den store fisk


Beskrivelse


Anton glæder sig til at skulle med sin far på fisketur for første gang, og far varmer op med drabelige historier fra gamle dage. Men det er besværligt, langsommeligt og ganske begivenhedsløst at fiske, synes Anton. Men så er der noget, der hugger og Antons fiskestang forsvinder i søen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2013

af

af

Jesper Holtoug

d. 7. feb. 2013

Endnu en bog i serien Billebøgerne om Anton fra 2. b., som denne gang er på fisketur med sin far for første gang. Anton-bøgerne henvender sig især til drenge i 5-7 års alderen, som er kommet helskindet gennem den første læsning og er begyndt med selvstændig læsetræning og -fornøjelse.

Anton glæder sig meget til den første fisketur med sin far, og det skorter heller ikke på god opvarmning fra farens side. Anledningen er perfekt til at genoplive gamle lystfiskerhistorier fra dengang farmand var en rask dreng. Sådan noget med "næsten at fange en gedde, der vist havde angrebet og ædt både en hund og et får". Men fiskeri er også både besværligt og kedeligt, og Anton fortryder til sidst, at han tog med far. Men så hjælper det gevaldigt, når noget pludselig bider på krogen. Historien er rar, hverdagsrealistisk og for de fleste drenge ganske genkendelig - også selvom man ikke selv har været på fisketur. Sproget er enkelt og flydende. Forfatteren kendes fra en række børne-, ungdoms- og debatbøger. Rasmus Jensens stregtegninger er enkle, farvestærke og understøtter helt konkret læsningen.

Der findes en række gode og spændende letlæsningsbøger om fisketure, således kan nævnes Kirsten Koch Jensens: Der er bid, 2005, som også kredser om fantastiske gedde-historier, men som har en lidt anderledes sproglig tilgang samt en drenge/pigevinkel.

En udmærket lille letlæsningsbog fra et klassisk drengeunivers om en fisketur med far, om røverhistorier, bøvlet lystfiskeri og en god slutning.