Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Anton skyder


Beskrivelse


Anton har købt en fodbold. Han og vennen Jakob vil prøve den nye bold. Mens de spiller, kommer Felix og Sofie til. Kan Sofie mon spille fodbold?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. maj 2013

af

af

Karsten Boll

d. 31. maj 2013

To bøger til den allerførste læsning i indskolingen for 6-7 år. Fodbold er et populært emne for både drenge og piger - og Jan Solheims karakteristiske forsider vil appellere til målgruppen.

I Anton skyder køber Anton en fodbold. Han spiller sammen med sin ven Jakob. Felix og Sofie kommer forbi. De involveres i spillet. Sofie viser sig at være god til at spille fodbold. I Anton og Messi diskuterer Anton med Jakob om, hvem der er bedst til at spille fodbold af de to. De går ud for at spille. Her møder de hunden Messi, som er vild med at spille bold. Den laver 6 mål uden de kan fange den. Først da Messis ejer kommer, får de igen bolden. To meget let tilgængelige bøger i en ny serie med lettal 11 og lix 3,7 - 3,8 med en enkelt stavefejl "gå/går". Jan Solheims illustrationer understøtter og udvider på bedste vis teksten.

Der findes flere begynderlæsningsbøger om fodbold - bl.a. forfatterens egen serie om Kasper med 30 bind for 7-8 årige eller Bent B. Nielsens serie om Emilie. Disse to hører med i den gode ende af begynderlæsningsbøger.

Oplagt anskaffelse til læsetræningen af de allerførste selvlæsere - både i børnebiblioteket og i skolernes læringscentre.