Bøger / faglitteratur

Apotekerhaven : dyrk dine egne medicinske planter


Beskrivelse


Om dyrkning og håndtering af medicinske planter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2017

af

af

Lone Krøgh

d. 16. jan. 2017

Denne vejledning i dyrkning og anvendelse af lægeurter henvender sig til folk med interesse for havebrug og alternativ medicin.

Forfatteren er amerikansk journalist og farmer. Sundhed og økologi har hendes interesse, og i denne bog beskriver hun de mest gængse urter, lægeurter, bær, buske og ukrudt, som kan bruges i lindrende eller helbredende øjemed. Først en generel indledning om dyrkning og håndtering af medicinske planter. Derefter hovedafsnittet om de enkelte planter, som er beskrevet med oprindelse, historie, hvad de er gode for, sorter, formering, dyrkning, høst og opbevaring. Som man kan se af de mange illustrationer, kan planterne fx bruges som afkog, omslag, salver og drikke.

Fin og gennemarbejdet bog med et flot og inspirerende layout. At forlægget er amerikansk betyder ikke så meget, efter som udvalget af sorter er tilpasset danske forhold. Dog er bogens udvalg af planter relativt beskedent.

Der findes allerede en del titler om lægeplanter, både danske titler og titler, der er mere grundige end nærværende. Se fx Den store bog om urterLægeurter i krukkerDanmarks vilde lægeplanter, Lægeurter i krukker og ikke mindst Danmarks vilde lægeplanterDer findes allerede en del titler om lægeplanter, både danske titler og titler, der er mere grundige end nærværende. Se fx Den store bog om urter, og ikke mindst Danmarks vilde lægeplanterDer findes allerede en del titler om lægeplanter, både danske titler og titler, der er mere grundige end nærværende. Se fx Den store bog om urter, Lægeurter i krukker og ikke mindst .