Bøger / skønlitteratur / roman

Ar for livet : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Midt i sine lykkelige bryllupsplaner bliver Adam Dalgliesh kaldt til den eksklusive privatklinik for plastikkirurgi i Dorset, hvor skandalejournalisten Rhoda Gradwyn er blevet opereret - og nu er fundet myrdet.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2009

af

af

Helle Winther Olsen

d. 23. apr. 2009

Modne krimielskere behøver ingen nærmere præsentation af dette forfatterskab. Den populære forfatters inspector Adam Dalgliesh kendes både fra bøger og tv-filmatiseringer, og alle der elsker det fredelige mord vil finde glæde over at følge inspector'en i klassiske gods-omgivelser.

Forbrydelsens arnested er et landsted i Dorset, hvor ejeren også driver en eksklusiv privatklinik for plastikkirurgi. Hertil kommer den frygtede journalist Rhoda Gradwyn for at få bortopereret et vansirende ar i ansigtet. Operationen lykkes, men patienten findes myrdet. Adam Dalgliesh tilkaldes, og det kommer noget på tværs, for den modne, lyrikskrivende inspektør er i gang med forberede sit bryllup med sin meget yngre elskede Emma. Men de helt klassiske forhør går i gang, der dykkes ned i både Rhodas og de ansattes fortid og evt. motiver til drab, og vi bliver vidner til også psykiske ar i de forskellige impliceredes liv. Senere finder endnu et mord sted, og sporene skræmmer. På vanlig vis går vi langsomt, næsten nydende frem med blik for detaljen og for omgivelserne. Historien får lov at folde sig ud uden at være sindsoprivende spændende i gyserforstand, men nok så morderisk skarp i person- og miljøtegningen.

Blandt de mange fremragende engelske krimiforfattere har P.D. James en helt særlig plads, som hun blot befæster med denne nyeste udgivelse. Tre år er der gået siden hendes sidste Fyret udkom.

Klassisk engelsk krimi, når den er allerbedst.


litteratursiden.dk

d. 25. maj 2009

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 25. maj 2009

88-årige P. D. James mestrer stadig den klassiske engelske krimi til perfektion i sin 14. roman om den dygtige politimand og følsomme lyriker Adam Dalgliesh. P. D. James blev forfatter i en moden alde...


Kristeligt dagblad

d. 12. maj 2009

af

af

Mie Petersen

d. 12. maj 2009


Kristeligt dagblad

d. 6. juni 2009

af

af

Mie Petersen

d. 6. juni 2009