Bøger / skønlitteratur / roman

Ar


Beskrivelse


Jonas Ebeneser er fyldt med ar på sjælen, og rejser til et fjernt krigshærget land for at begå selvmord. Men på Hotel Silence inddrages han i genopbygningen af huset og byen, og langsomt vender han tilbage til livet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2018

af

af

Michael Linde Larsen

d. 28. aug. 2018

Sidst i fyrrerne er Jonas Ebeneser fyldt med ar på sjælen og ønsker ikke mere at leve. Umiddelbart et alvorligt emne, men med sin lette blanding af humor og refleksioner over livet, henvender bogen sig til et bredt publikum.

Fraskilt, dement mor på plejehjem og en datter, som viser sig ikke at være hans biologiske datter. Jonas befinder sig i krise, og beslutter sig for at afslutte livet. Men da han ikke ønsker, at hans datter skal finde ham, rejser han til udlandet. I et fjernt krigshærget land tjekker han ind på Hotel Silence. Med i kufferten er en boremaskine, så han kan bore en krog i loftet og hænge sig selv. Men snart inddrages han og boremaskinen i genopbygningen af hotellet og måske sit eget liv. Bogen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris. Det er den tredje bog af forfatteren, som er oversat til dansk.

Det er en meget fin helstøbt roman, der med sit kortfattede sprog formår, at gøre Jonas' historie vedkommende. Og selv om fortælletempoet er langsomt, til tider melankolsk, er der masser af drama i de rammende replikker. Bogen behandler bl.a. sorg på en måde, så alle kan læse med og spejle sig i universelle menneskelige grundvilkår og udfordringer. Alt i alt en intens læseoplevelse.

Temaet er som i En mand der hedder Ove, blot med mere dybde, og et sprog der er helt sig selv.


litteratursiden.dk

d. 6. sep. 2018

af

af

Preben B. Christensen

d. 6. sep. 2018

AR er en dejlig, humanistisk og ganske rørende roman, den går lige i hjertet, i hvert fald i mit. Hun, Auður Ava Ólafsdottir, har på smukkeste vis allerede slået sit navn fast med romanerne Stiklingen...


Kristeligt dagblad

d. 20. okt. 2018

af

af

Svend Skriver

d. 20. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 7. okt. 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 7. okt. 2018


Weekendavisen

d. 28. sep. 2018

af

af

Birte Weiss

d. 28. sep. 2018