Bøger / faglitteratur

Arabiske storbyer i Det Osmanniske rige


Beskrivelse


Om hvordan de arabiske storbyer, Algier, Tunis, Kairo, Damaskus, Aleppo, Bagdad og Mosul, fungerede i de 3-400 år fra midten af 1500-tallet, hvor størstedelen af den muslimske verden var samlet i Det Osmanniske Rige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2014

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 16. apr. 2014

Det er forskere på universitetsniveau, elever og studerende og andre, der søger at kvalificere deres viden om den muslimske del af verden, der vil efterspørge denne bog.

André Raymond (1925-2011) var en fransk historiker og forsker, der arbejdede med arabiske byer og bydannelse. Med denne oversættelse af et af hans væsentligste værker, bringes hans forskning indenfor rækkevidde for et dansk publikum. Bogen behandler hvordan de arabiske storbyer fungerede i de 3-400 år fra midten af 1500-tallet, hvor størstedelen af den muslimske verden var samlet i det osmanniske rige. Raymond gør bl.a. op med en gængs europæisk forestilling om, at perioden var en nedgangstid, tværtimod viser han, hvordan der var tale om vækst i indbyggertal og handel i perioden. Sit høje niveau til trods er bogen letlæst, og også de, der vil læse dele af den uden at følge den videnskabelige argumentation helt til dørs, vil få udbytte af den. Forlaget Vandkunsten skal roses for det smukke boghåndværk og Carsten Niebuhr Afdelingen ved Kbh. Universitet for at have taget initiativ til at få bogen oversat.

Måles bogen op mod Det lykkelige Arabien vinder Hansen på fortælling og fascinationskraft, men Raymond er en bedre forsker, og den foreliggende bog vil være med til at flytte vores forestillinger om den arabiske historie.

Et vigtigt værk til forståelsen af arabisk historie og samfundsudvikling foreligger her på dansk. I en fornem udgave til og med.


Jyllands-posten

d. 27. maj 2014

af

af

Mikkel Andersson

d. 27. maj 2014


Weekendavisen

d. 8. aug. 2014

af

af

Frederik Stjernfelt

d. 8. aug. 2014