Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aralis' hemmelighed


Beskrivelse


Teenageren Adela hader tanken om en måned på landet hos sine bedsteforældre, men hun får en overraskelse, da hun møder drengen Alec, der kan forandre sig til en ulv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 18. apr. 2011

Fantasyroman fra 10 år. Bogen er ikke letlæsning, men da den er overkommelig i omfang og ikke en serie, vil den have appel til begyndere i genren. Forsiden signalerer indholdet udmærket.

Forfatteren kendes fra fantasy-bøger til letlæsning, men denne bog er blevet til på en blog, hvor børn kunne komme med forslag til handlingen, og det er nok derfor, at næsten alle de klassiske ingredienser fra fantasy-genren er med. Teenageren Adela, som elsker mode og storbyens glæder, bliver parkeret på bøhlandet i en måned, men i en parallelverden møder hun Alec, som kan ændre sig til en ulv. Han skal bruge Adela til at befri sit folk fra den onde Aralis, og det kan hun, fordi hun har halvdelen af et magisk smykke fra sin forsvundne mor. Deres samarbejde starter modvilligt, men udvikler sig varmere, som strabadserne tager til, og Adela selv bliver sejere. De kæmper med forskellige dyr, bevæger sig gennem sumpe og ind i bjerge, men møder også hjælp, inden det hele går op i en højere enhed, og Adela opdager, at Aralis faktisk er hendes mor fanget i en andens skikkelse. Der sker rigtigt meget i bogen, og det er beskrevet grundigt med mange forklarende detaljer.

Læsere til denne kan også bruge serien De syv segl af Kai Meyer og Det levende sværd af Cecilie Eken, 10/14.

Det er ikke en bog for storlæsende fantasy-elskere. De vil kede sig, fordi de lynhurtigt regner plottet ud. Men begyndere kan stå på og vil føle sig godt underholdt.