Bøger / faglitteratur

Arbejdsglad : sådan skaber du bedre resultater med glade medarbejdere


Beskrivelse


Om hvordan ledere optimerer trivsel på arbejdspladsen, minimerer stress og opnår arbejdsglade medarbejdere. Med spørgeguider.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 21. maj 2014

Bogen er henvendt til ledere, der virkelig ønsker at gøre noget ved trivslen og arbejdsglæden i den virksomhed, de har ansvar for. Den kan naturligvis også bruges af studerende, der skriver opgave om medarbejdertrivsel og stressproblematik.

Thomas Milsted kender vi fra flere titler om stress som oftest henvendt til den enkelte om at håndtere den vanskelige situation bedre. Her i bogen tager han lederens perspektiv og skelner imellem proaktiv og forskningsbaseret stressforståelse, hvor den proaktive handler om at lære den enkelte medarbejder at håndtere stress, mens den forskningsbaserede ikke ser stress som en abnormitet hos den enkelte, men antager, at stress opstår i et givent miljø og rammer forskelligt. Han har flere forskellige parametre med i sin stressforståelse: måle/veje-kulturen, som i sin grundsubstans ligger fjernt fra vores skandinaviske kultur, finanskrisen, hvor ledere presset af de økonomiske omstændigheder glemte medarbejdernes trivsel til fordel for bundlinjen. Men de 2 ting hænger sammen og lederen kan vælge at satse på medardejdertrivsel af økonomiske eller etiske grunde. Vejen er den samme og bogen giver praktiske redskaber til at minimere stress. Det kræver opmærksomhed og tid.

Bøgerne Sundhedsledelse samt Førstehjælp til fede arbejdspladser er andre eksempler på bøger, der tager lederperspektiv på emnet.

Jeg synes, det er en af de bedste bøger om stress til ansvarlige ledere. Den tager et helikopterperspektiv på situationen og dykker ned på centrale områder.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. juli 2014

af

af

Christina Hostrup

d. 29. juli 2014


Jyllands-posten

d. 1. juni 2014

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 1. juni 2014


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 19 (2014)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 45, nr. 19 (2014)


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 6/7 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 6/7 (2014)