Bøger / faglitteratur

Arbejdslivets skyggesider


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 2. maj 2013

Universitetsforskere indenfor arbejdslivs- og arbejdsmiljøforskning præsenterer her en række artikler, der udelukkende henvender sig til forskere indenfor området på universitetsniveau eller til videnskabelige medarbejdere indenfor arbejdsmiljøbranchen.

Bogen, der er andet bind i forlagets serie Moderne arbejdsliv, præsenterer en række artikler om de mørke sider, som det identitetsskabende og engagerende arbejdsliv, vi sætter så stor pris på, udsætter os for. Bogen falder i tre dele: "Forførende diskurser", "Upåagtede virkninger af ledelse og reformer" og "Eksklusion og følelser". Under en overordnet ramme med skyggen som litterært "arkefænomen", sættes emner som mobning, dårlig ledelse og magtmisbrug under lup i artiklerne, der svinger fra det konformt bekræftende til det reelt nytolkende. Alle forfattere bevæger sig på et højt abstraktionsniveau, og også sprogligt stilles der så store krav til læserne, at bogen, selvom den vil fungere godt i forhold til målgruppen af forskere, alene pga. niveauet vil udelukke andre. Hver artikel er, som sig hør og bør, udstyret med omfattende litteraturlister.

Der er ikke andet om emnet på dette niveau på dansk.

En række universitetsfolk giver i denne antologi deres bud på nogle af de negative sider, det moderne arbejdsliv afføder. Bogen er akademisk i både form og indhold.


Politiken

d. 2. aug. 2013

af

af

Poul Anders Aarøe Pedersen

d. 2. aug. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 27 (2013)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 44, nr. 27 (2013)Informationer og udgaver