Bøger / faglitteratur

Arbejdsrelationer & relationsarbejde : 6 værktøjer til dig der leder mennesker i processer


Beskrivelse


Ud fra en karakteristik af processer som komplekse, foranderlige og ustyrlige har forfatteren udarbejdet 6 redskaber som kan udvikle lederens evne til at mestre dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2012

af

af

Jette Landberg

d. 29. okt. 2012

Bogen henvender sig til alle, der leder processer i organisationer fx ledere, projektledere, teamledere og konsulenter. Den kræver ikke dybtgående teoretisk viden, men det er en fordel at kende lidt til de enkelte teoretikere, som forfatteren henviser til, i øvrigt er den ret let tilgængelig og klart sat op.

Ifølge forfatteren kan man ikke styre processer, som er det der sker, når vi bliver ledt fra et sted til et andet. Når man leder et projekt, er den vigtigste opgave at arbejde med relationer mellem mennesker, så de bliver i stand til at løse opgaverne. Forfatteren bygger sine værktøjer på socialkonstruktionismen, dvs. at al viden er socialt konstrueret og til forhandling, der er ikke nogen enkelt sandhed. Først får vi seks basisværktøjer til at lede processer, klart opsatte og med skemaer og tjeklister, dernæst fire situationer, som indgår i alle processer vist gennem en række scenarier. Bogen bygger på navne som Tom Andersen, Anthony Giddens, Gitte Haslebo og Martin Seligman, hvilke der henvises til i de relevante afsnit. Camilla Raymond er erhvervspsykolog og har lang erfaring med organisationsudvikling.

Gitte Haslebo er i Relationer i organisationer, 2004 inde på nogle af de samme emner, men ikke så enkelt og skematisk sat op. Der er netop udkommet en bog om Systemisk ledelse på et langt mere teoretisk niveau. Raymonds bog er et brugbart værktøj.

En anvendelig og forholdsvis tilgængelig værktøjsbog til brug for at lede processer på en arbejdsplads.


Erhvervspsykologi

Vol. 11, nr. 3 (2013)

af

af

Tine Rosenthal Johansen

Vol. 11, nr. 3 (2013)