Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Ariel og hvirvelstrømmen


Beskrivelse


Under en storm bliver en lille hvirvelstrøm væk fra sin mor, og den når at lave meget ballade i Kong Tritons palads, inden Ariel finder den.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2009

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 9. jan. 2009

Ren bling-bling for små piger i alderen 4-7 år i en ny serie, der hedder Mit slot. Bogen er lavet, så den ligner Kong Tritons slot med en trekantet glimmerbesat forside, der kan klappes op på midten, og det skal nok sælge bogen til målgruppen.

Endnu en historie, som koger suppe på pølsepinden fra "Den lille havfrue". Der er ballade i Kong Tritons slot efter en storm har hærget havbunden og fået alle til at fryse. Men som om det ikke var nok, sker der også mystiske ting inde i slottet, som alle tror Ariel er skyld i. Men det er ikke hende, som kaster med spillebrikker og søanemonesirup. Heldigvis finder Ariel selv svaret på al balladen. En lille babyhvirvelstrøm er kommet bort fra sin mor, og det er den, der roder i slottet. Og selvfølgelig bliver de to genforenet, så roen kan genoprettes og temperaturen igen kan stige i det kolde hav. Teksten er som altid i Disney-billedbøger gammeldags, svær og irriterende at læse op, men illustrationerne er fuldstændigt som de skal være. Livlige, tøsede myldrebilleder i lyserød, lilla og sart grøn og med mange søde detaljer, som målgruppen vil suge til sig.

Bogen minder naturligvis en del om de andre Disney-billedbøger, men den er som sagt del af en ny serie, hvor der indtil nu er kommet fem titler.

Det rene sukkerstads i et stift sprog med en tynd og forudsigelig historie men serveret så sødt og uimodståeligt, at ingen små piger kan lade den stå i fred. Den vil blive læst i laser præcist som alle andre i samme genre.Informationer og udgaver