Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder


Beskrivelse


Aristoteles er en dreng på 15 år. Han er en enspænder uden venner og interesserer sig ikke synderligt for andre mennesker. Det ændrer sig den dag han møder Dante.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2018

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 1. juni 2018

Aristoteles er en dreng på 15 år. Han er en enspænder uden venner og interesserer sig ikke synderligt for andre mennesker. Det ændrer sig den dag han møder Dante. Til unge, der holder af at læse bøger om identitet og kærlighed. Fra 13 år.

Ari, kort for Aristoteles, lever en enspænder-tilværelse med sin mor og far som eneste venner. Det generer ham ikke, men da han bliver venner med den jævnaldrende dreng Dante, ændrer tingene sig. De to drenge oplever verden sammen og opdager universet sammen. Aris følelse af at være forkert svinder langsomt, efterhånden som venskabet med Dante udvikler sig.

En smuk og velskrevet bog primært for unge, men også til andre der holder af en tankevækkende historie, om at finde sig selv og om at finde kærlighed. Om identitet, venskab og forelskelse. Om at turde at elske og om at give plads til kærligheden uanset hvilken form den kommer i.

Minder om Historien om en dreng, dog er fortællingen om Dante og Aristoteles mere melankolsk og stemningsmættet og knap så eksplicit.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 25. juni 2018

Prisbelønnet ungdomsroman om to teenagedrenge er en poetisk og meget fin fortælling om det sårbare ingenmandsland mellem børne- og voksenliv. Da 15-årige Ari og Dante møder hinanden i svømmebadet kom...