Bøger / faglitteratur / billedværker

Arktis : en verden der forsvinder


Beskrivelse


På en baggrund af dramatiske landskaber vises isbjørne, polarræv, sæler m.m., der kæmper for at overleve i dette sårbare landskab.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. sep. 2008

af

af

Birgit Hald

d. 15. sep. 2008

Det er en stor bog med farvefotografier af naturen på Arktis. Bogen er primært for voksne, men teksten spiller ikke så stor en rolle, og alle kan glæde sig over billederne.

Fotografen Mireille de la Lez og tekstforfatteren Fredrik Granath har arbejdet på bogen i 5 år, og det er der kommet nogle meget smukke fotos ud af. Bogen er inddelt i temaerne isen, vandet, fremtiden samt arbejdet (deres eget) på isen, og samtidig følger billederne et forløb fra solen kommer over horisonten til sommeren kulminerer. Budskabet er helt klart: Denne fantastiske verden forsvinder meget snart hvis ikke den globale opvarmning stoppes hurtigst muligt. Gennnemsnitstemperaturen på Arktis stiger dobbelt så hurtigt som andre steder på kloden, og især isbjørnene er begyndt at få problemer på grund af isens tilbagetrækning. Bogens layout er gennemført lækkert, og der er rigtig mange gode nærbilleder af isbjørne i forskellige situationer, men også polarræv, sæl, hvalros, rensdyr og forskellige fugle bliver beskrevet i tekst og billeder. Teksten er kortfattet og skrevet i et godt, enkelt sprog.

Der findes ikke noget det vil være retfærdigt at sammenligne med om Arktis, men hvis man fx sammenligner med fotobilledbogen Regnskoven, 2006 af Marent er Arktis både smukkere og mere gedigen.

Meget flot bog om naturen på Arktis som alle vil have fornøjelse af at blade i.


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2009

af

af

Stig Olesen

d. 25. mar. 2009


Kristeligt dagblad

d. 27. feb. 2009

af

af

Michael Stoltze

d. 27. feb. 2009


Politiken

d. 21. feb. 2009

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 21. feb. 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 4 (2009)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 155, nr. 4 (2009)