Bøger / faglitteratur til børn

Arktis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2018

af

af

Jesper Holtoug

d. 17. apr. 2018

Arktis og Antarktis er steder, som ligger så langt væk fra hinanden, som det er muligt. Selvom det er jordklodens sydligste og nordligste punkter, så er der meget, meget koldt begge steder. Hvordan kan det mon være? Især for børn mellem 6 og 8 år.

De to fagbøger hører til serien: "Min første bog", som tager forskellige emner op som for eksempel: sport, lande og dyr. De to bøger her beskriver de to koldeste egne på jordkloden, og bøgerne fortæller om dyrelivet, naturen, rigdommene og om de første mennesker, som kom til de fjerne steder. Bøgerne er fulde af fotos og tegninger, og teksten er kort og skrevet med store typer. De henvender sig til børn i indskolingen. Der findes gratis opgaver til bøgerne på forlagets hjemmeside.

To ganske fremragende fagbøger, som med enkle og overskuelige midler forklarer spændende og oplysende detaljer om to at de mest ugæstfrie steder på jorden. Selvom det er virkelig koldt på begge poler, så er der store forskelle på natur og livsbetingelser de to steder - overraskende mange forskelle, vil de fleste børn erfare.

Der findes ikke mange lette fagbøger om polerne, men disse kan nævnes: PolarområderKolde fakta om isArktiske dyr, Kolde fakta om is og Arktiske dyr. Disse er dog en hel del sværere end de to anmeldteDer findes ikke mange lette fagbøger om polerne, men disse kan nævnes: Polarområder, og Arktiske dyr. Disse er dog en hel del sværere end de to anmeldteDer findes ikke mange lette fagbøger om polerne, men disse kan nævnes: Polarområder, Kolde fakta om is og . Disse er dog en hel del sværere end de to anmeldte.