Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arnulf


Beskrivelse


Arnulf: Den 16-årige viking, Arnulf, må flygte til Norge fra sin bygd i Danmark efter meget voldsomme begivenheder. Han følges med en norsk viking på togt til England, inden bogen slutter midt i et stort slag.
Veulf: Arnulf, der har taget krigernavnet Veulf, overlever med nød og næppe druknedøden. Da hærgende jomsvikinger angriber kysten, får Veulf lov til at drage med dem tilbage til Jomsborg, hvor han bliver ven med nogle af de barske krigere.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2005

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 19. aug. 2005

Vikingetiden har tit inspireret til dramatiske historier - og også denne bog. Bogen fortæller om den 16-årige viking, Arnulf, en frustreret ung, hvis ene bror, Helge, er draget på togt, og den anden, Rolf, er blevet hjemme for at dyrke jorden. Arnulfs store passion er at drage med Helge på hans næste togt for at røve og få råd til at gifte sig med den skønne Frejdis. Sådan går det ikke. Helge bliver dræbt på togtet, Rolf tager Frejdis, og alt bryder sammen for Arnulf, der dræber Rolf og må flygte til Norge sammen med en norsk fange. Meget dramatisk historie om en ung mand, der vil kæmpe for sig selv og sine drifter og må betale en høj pris for sine store dumheder i vildskab. Hvor høj prisen bliver, vil først vise sig i fortsættelsen (2006), der bærer Arnulfs krigernavn, Véulf, for dette første bind slutter midt i historien med Arnulf næsten druknet. Bogen falder måske mellem to afdelinger i biblioteket, og det er ærgerligt for denne historie med bred appel, men som er svær at anmelde uden slutningen. Den både minder om og er forskellig fra den helt nye Den hellige Knud i serien om Dane-slægten. Begge bøger er drabelige vikingehistorier med en stor grad af historisk korrekte detaljer. Mens målgruppen for Den hellige Knud er voksne, men sproget mest for børn og unge, så er Arnulfs målgruppe tænkt som unge, men det meget blomstrende sprog er dog mest til voksne.


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2005

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 2. sep. 2005


Berlingske tidende

d. 24. juni 2006

af

af

Karin Esmann Knudsen

d. 24. juni 2006


Børn & bøger

Årg. 58, nr. 7 (2005)

af

af

Maria Eriksen

Årg. 58, nr. 7 (2005)