Bøger / faglitteratur

Aromaterapi : æteriske oliers fysiske og psykiske helbredende virkning


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 24. aug. 2012

En bog om aromaterapi og æteriske oliers fysiske og psykiske virkning.

Bogen er en gennemgang af de æteriske olier og planter, som på forskellig vis kan afhjælpe mange forskellige typer af gener. Rigtig anvendt aromaterapi er et alternativ til den syntetiske medicin, og den har langt færre bivirkninger. Forfatteren gennemgår, hvordan man udvinde æteriske olier, og kemien i den. Hun beskriver deres fysiske/medicinske virkning, og på hvilken måde det optages. Herefter er resten af bogen en lang liste over de vigtigste ingredienser til medicinsk behandling. Der er for eksempel anisolie, baldrianolie, og salvieolie m.m. Olierne kan bruges til bl.a. epilepsi, fnat, halsbetændelse, hudsygdomme, migræne og mange andre tilstande, som ikke er naturlige for kroppen. Bogen er generelt skrevet ud fra forskellige forskningsresultater og forfatterens egne erfaringer med æteriske olier.

Første udgave af denne bog er fra 1986. Dette er 2. udgave, og der er ikke nogen ændringer i den fra tidligere udgave. Herudover er der Den store bog om urter, 2005.

En bog om aromaterapi, der gennemgår de enkelte oliers virkning, såvel fysisk som psykisk. Generelt er det tydeligt, at det virkelig er forfatterens speciale, og den er præget af hendes brede viden på området.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mona E. Madsen

d. 18. dec. 2018

Ejeren af det eksotiske navn Sumo Lotus er "en klog kone på Djursland", som tidligere har udgivet en bog om naturkosmetik og underviser i brug af lægeplanter. Aromaterapi er brug af æteriskeolier fra lægeplanter, enten gennem inhalation, indtagelse gennem munden eller behandling på huden. Udover sygdomsforebyggelse og -behandling kan æteriske olier også bruges til madlavning,kosmetik, mølmidler og andre nyttige ting, og de er alle - i modsætning til de syntetiske efterligninger - biologisk nedbrydelige og gennemprøvede ved århundreders brug. - Bogen omhandler bådeoliernes kemi, udvinding og historiske anvendelse, men hovedparten af bogen fortæller om de enkelte oliers virkninger (og bivirkninger), anvendelsesområder og -metoder. Der er sygdomsregister medhenvisning til virksomme olier samt opskrifter på hudmidler, hostesaft, lusemidler, chokolade m.m. Til slut en prisliste over olier til salg fra forf.s bolig/arbejdssted, Urtegården, og adresser pådanske behandlere. Bogen ervelgørende nøgtern og virker sagligt velfunderet. Arne Meanders Aromaterapi med lyserende olier (1985) angribes kraftigt for useriøse, fejlagtige og farlige oplysninger- og en sammenligning falder absolut ud til Lotus' fordel. Et relevant supplement til den naturmedicinske bogbestand. Til gengæld kan Meanders bog udgå.


Jydske tidende

d. 19. okt. 1986

af

af

Therese Enggaard

d. 19. okt. 1986


Jyllands-posten

d. 4. sep. 1986

af

af

Lise Johnsen

d. 4. sep. 1986