Bøger / skønlitteratur / samfundssatire

Arrangerede udflugter


Beskrivelse


Charterrejsen til en græsk ø begynder med blandede følelser, men snart bliver den mere og mere anstrengt for lærerægteparret Søren og Gitte, samt Ole med ny kone, nyt barn og egen teenagesøn. Og grækerne har også deres at se til.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Helle Winther Olsen

d. 3. maj 2013

Et nyt forfatterkollektiv har set dagens lys og foræret os denne satiriske og lidt onde rejseroman om dansken på charterferie. Timingen er perfekt i forhold til den kommende feriesæson, hvor mange vil have fornøjelse af at gnække sig igennem romanen. Til opbyggelse eller til skræk og advarsel, for nissen og den græske krise rejser med.

Pletfri og letløbende skildret er denne roman fra en græsk ferieø. To familier står i bogens centrum: det midaldrende lærerægtepar Søren og Gitte, der har fået rejsen i sølvbryllupsgave i kontrast til de - dødkedelige - rejser, som overlæreren dikterer fjernt fra masseturismens plager. Så er der it-konsulenten Ole med sin nye, barberbladscharmerende unge kone, deres fælles lille, yndige datter Ingrid og HANS uudholdelige teenagesøn Lasse. Det murrer allerede i Oles tand, før afrejsen, og denne betændte, rådnende tand står som symbol for hele rejsen. Noget er galt, også i Grækenland, drømmene og forventningerne er borte eller døde, ferien kan ikke rette op på alt det der er galt. Hverken hos de rejsende eller de ansatte, men måske noget nyt kan træde i stedet. Romanen fortæller nøgternt fra dag 1 til dag 8, grumt, genkendeligt, spiddende og overraskende.

Holst har bevist sin humor i Fællesarealer, som er tættere på denne fællesroman end Kaarsbøls tidligere. Døden kører audi har noget af det samme fandenivoldske.

Perfekt rejseroman til behagelig, ikke for solskoldet afslapning på de dyrt lejede liggestole eller på altanen herhjemme.


litteratursiden.dk

d. 14. maj 2013

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 14. maj 2013

En læseværdig og meget underholdende roman om en ferie, der ikke helt spænder af som forventet. Her må både grines og grædes og spørges: Er at rejse virkelig at leve? At rejse er at leve, siges det. ...


Jyllands-posten

d. 15. maj 2013

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 15. maj 2013


Berlingske tidende

d. 8. maj 2013

af

af

Merete Reinholdt

d. 8. maj 2013


Kristeligt dagblad

d. 18. juni 2013

af

af

Mai Misfeldt

d. 18. juni 2013