Bøger / skønlitteratur / roman

Arseniktårnet


Beskrivelse


Med den fallerede revyskuespillerinde Amalie som omdrejningspunkt udspiller der sig en farverig familieroman i tre generationer op gennem det tyvende århundredes København og Oslo.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 17. apr. 2009

En ny slægtsroman af Anne B. Ragde, som nok skal vække interesse blandt hendes store publikum. Den behøver ikke megen formidling; forfatternavnet og forsiden gør det alene.

Arseniktårnet er skrevet et par år før Anne B. Ragdes bestsellertrilogi, som den både ligner og er meget anderledes end. Igen er det en usædvanlig familiekrønike fra det 20. århundrede, der fortælles, og omdrejningspunktet er ikke længere det norske landbomiljø, men Amalie, en falleret revyskuespillerinde i København. Hun dør i en høj alder omkring årtusindskiftet, og datteren Ruby fra Oslo jubler, for hun har altid set moderen som en heks. For det voksne barnebarn Therese står Amalie derimod i et helt andet lys, og igennem romanen fortælles historien fra forskellige synsvinker, så læseren efterhånden kan forstå, hvorfor tingene har udviklet sig, som de gjorde. En velskrevet og burlesk roman, som helt klart bør læses i lange stræk. Tager man den i mindre bidder, kan den have svært ved for alvor at fænge, og man kan måske føle sig en smule skuffet i forhold til trilogien. Bliver man først fanget ind i romanens univers, læser man til gengæld med stor fornøjelse.

Oplagt for læsere af Anne B. Ragdes trilogi fra Trondheim og læsere af Lars Saabye Christensens forfatterskab.

Underholdende og farverig familieroman om 3 generationer af kvinder i en dansk-norsk familie op gennem det tyvende århundrede. Den kan læses bredt og vil blive det, ikke mindst i kraft af Anne B. Ragdes i forvejen store popularitet.


Sentura [online]

d. 14. maj 2009

af

af

Tina Charlotte Møller

d. 14. maj 2009


litteratursiden.dk

d. 11. maj 2009

af

af

Birgit Kringelbach

d. 11. maj 2009

Smæk for skillingen, men også en opvisning i sjælens ubodelige ensomhed. Familiekrønike centreret om den tidligere revystjerne Malies død i København og de følelser, det udløser blandt familien både i...


litteratursiden.dk

d. 30. okt. 2013

af

af

Stina Holdt

d. 30. okt. 2013

Arseniktårnet er i tråd med trilogien (Berlinerpoplerne) yderst levende, velskrevet og frem for alt behandler den en familiesaga, så fyldt med mørke og svigt og had, at læseren får ondt i sjælen. Her ...


Jyllands-posten

d. 29. juni 2009

af

af

Jon Helt Haarder

d. 29. juni 2009


Berlingske tidende

d. 29. apr. 2009

af

af

Else Cornelius

d. 29. apr. 2009


Information

d. 17. juni 2009

af

af

Signe Lindskov Hansen

d. 17. juni 2009


Kristeligt dagblad

d. 29. apr. 2009

af

af

Anders Juhl Rasmussen

d. 29. apr. 2009


Politiken

d. 2. maj 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 2. maj 2009