Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Artemis Fowl


Beskrivelse


Fantasy. 12-årige Artemis Fowl er superintelligent især hvad angår forbrydelser, og for at forøge familieformuen lægger han en dristig plan om at kidnappe en fe og kræve et ton fe-guld i løsesum. Men alt går ikke helt som ventet.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2001

af

af

Poul Wibbert Esberg (skole)

d. 16. aug. 2001

Bogen skal nok blive et hit, bl.a. fordi den har egen hjemmeside og en guldglitrende indbinding. Genren er fantasy kombineret med elementer fra sciencefiction (handlingen foregår efter teknologien at dømme i en ikke fjern fremtid), actionkrimi, Indiana Jones, Sherlock Holmes, lidt Harry Potter og hvad ved jeg. Artemis er en 12 årig superintelligent forbryder, som får fingre i en bog med hieroglyflignende tegn. Disse findes aftrykt i utallige kombinationer bogen igennem og kan dechifreres vha. bogen. Efter at have løst gåden, kidnapper Artemis sammen med sit kæmpebrød af en butler en fe!!!, som er kommet op til fra de højteknologiske boliger i det indre af Jorden for at oplade sin magi. Resten af bogen handler om, hvordan fekommandotropper bl.a. vha. en trold, en jordspisende dværg og en radioaktiv biobombe befrier feen og alt ender godt. De to parallelverdener - muddermenneske- og feverdenen - har genoprettet ligevægten. Sproget er kvikt, lidt overfriskt, men muntert og ligefremt, og sammen med den skabelonagtige persontegning vil det nok tiltale mange drenge?? mellem 11 og 16. Bogen opnår næppe samme kultstatus som H. Potter, men fornøjelig fritidslæsning er det da.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2001

af

af

Elin Søborg

d. 16. aug. 2001

Eoin Colfers debut på dansk er et brag af en nutidig fantasy-roman, der vil glæde og fornøje det store Harry Potter-publikum. Artemis Fowl II er 12 år, superintelligent og ud af en familie, der gennem århundreder har samlet store rigdomme på mest mindre pæn vis. Nu er hans far forsvundet, og der er lidt lavvande i kassen, så Artemis udtænker en genial plan til at få fat på et ton af de underjordiske beboeres fe-guld. Men feerne er ikke bly væsener som i eventyrene, men godt organiserede, højteknologiske og velbevæbnede styrker, hvis sikkerhedstjeneste bliver noget af en udfordring selv for geniet Artemis og hans to veltrænede hjælpere, Butler og Juliet, da de kidnapper feen kaptajn Holly Short og kræver løsepenge. Der er masser af humor, ironi og spænding i denne overraskende bog med de særeste eksistenser, hvoraf menneskene ikke er de mindst sære. Det underjordiske fe-univers med sine næsten alt for menneskelignende skabninger er trods magien næsten mere "hjemligt" end den overjordiske blanding af Indiana Jones, James Bond og Batman, Artemis lever i. Inciterende "guldbronce"-omslag og smuk, åben typografi. Meget velskrevet og intens underholdning for et bredt publikum fra ca. 11 år og op, og der er lagt op til en fortsættelse.


Kristeligt dagblad

d. 13. dec. 2001

af

af

Lars Tjalve

d. 13. dec. 2001


Weekendavisen

d. 21. sep. 2001

af

af

Damian Arguimbau

d. 21. sep. 2001


Information

d. 7. sep. 2001

af

af

Christian Monggaard Christensen

d. 7. sep. 2001


Børn & bøger

Årg. 54, nr. 8 (2001)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 54, nr. 8 (2001)