Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Arthur og Maltazars hævn


Beskrivelse


Fantasy. 10-årige Arthur vender tilbage til Minimoysernes verden. Han har modtaget et nødråb fra de små væsner, men opdager for sent, at det er en fælde sat af den onde Maltazar.

EmneordAnmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wilhelmsen

2007

Til selvstændig læsning fra ca. 10 år og oplæsning fra ca. 8. En anderledes, poetisk fantasy-historie, som berører emner som natur- og miljøbeskyttelse og menneskets og den vestlige verdens rovdrift på naturen. Serien findes som spil og film og understøttes af en webside.

I 3. del af serien om 10-årige Arthur, der i tidligere bind har besøgt de 2 mm. høje Minimoysere, der bor i et rige under bedstefarens have, bliver han nødt til at vende tilbage, fordi han har modtaget et riskorn med ordet "hjælp" indgraveret. Det viser sig, at nødråbet er en fælde, som betyder, at den onde Maltazar bliver sluppet løs i menneskenes verden, mens Arthur blive efterladt hos Minimoyserne. Fortsættelse følger! Som i tidligere bind er historien fortalt i et poetisk, særdeles ordrigt sprog, hvor grænsen mellem fantasi og virkelighed udviskes. Beskrivelsen af Arthurs dagligliv med en stærkt karikeret, kolerisk far er dertil meget morsom. Miljø- og personbeskrivelsen virker fremmedartet for en dansk læser, der er vant til en mere direkte facon. Det er en fordel for forståelsen at have læst de førte bind.

Denne franske fantasyhistorie ligner ikke rigtig genrens øvrige (ofte angelsaksiske eller nordeuropæiske) bøger. Ideen med mini-væsner, der lever under menneskets verden kan - uden sammenligning i øvrigt - minde om den gamle serie om Lånerne.

Vellykket, om end lidt omstændelig og ganske anderledes fantasyhistorie, hvor skildringen af hovedpersonens hverdagsliv i dette bind spiller en lidt dominerende rolle.Informationer og udgaver