Bøger / faglitteratur / erindringer

Artillerist i Stalingrad


Beskrivelse


Den tyske soldat Wigand Wüsters (f. 1920) personlige øjenvidneberetning fra slaget om Stalingrad fra august 1942 til februar 1943.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juni 2015

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 1. juni 2015

Slaget i Stalingrad var hårdt og grusomt. Som øjenvidne beskriver Wigand Wüster humoristisk og ærligt, hvordan det var. Til læsere af førstehåndsberetninger fra 2. verdenskrig.

Et af de værste slag under 2. verdenskrig var slaget om Stalingrad i fra 1942-1943. Her deltog forfatteren Wigand Wüster som løjtnant i den tyske hær. I denne bog giver han en førstehåndsberetning af begivenhederne. Wüster beretter både fra den løsslupne snak i barakkerne og til skildringer af krigens gru fra frontlinjen. Bogen er illustreret med sort-hvide gengivelser af Wüsters egen fotos og akvareller.

En læseværdig bog til dem der ikke kan få nok af beretninger fra 2. verdenskrig.

Bogen er 2. udgave af Artillerist i StalingradFanget på ØstfrontenKryssingDagbog fra Østfronten og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, Kryssing og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. , Kryssing og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, og Dagbog fra ØstfrontenBogen er 2. udgave af Artillerist i Stalingrad og udgaverne er stort set identiske. I den nye udgave har kapitlerne fået numre og bogen introduceres med et par linjer. Billederne i den nye udgave er i en væsentlig ringere kvalitet end den gamle, og der er ikke længere forklarende billedtekster. Om samme emne findes bl.a. Fanget på Østfronten, Kryssing og .


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2005

af

af

Hans Michelsen

d. 31. mar. 2005

Forfatteren deltog under krigen som løjtnant i det forfærdelige slag om Stalingrad i 1942/1943, og han giver i bogen en øjenvidneskildring af begivenhederne. Han blev taget til fange og var russisk krigsfange til 1950. Han blev senere jurist og statsadvokat i Bayern. Det er rædselsvækkende skildringer af krigens gru og meningsløshed. Han havde altid fotografiapparat hos sig, og i bogen aftrykkes både fotos og s/h gengivelser af akvareller, som han har malet efter erindringen. Bogen er en oversættelse af et kapitel i forfatterens. Göttingen - Stalingrad - München, 2003. (Den findes kun som e-bog).